Idioma

El blog de Viti

Ajudem a crear un bosc, generem massa forestal per compensar la petjada de carboni

pin up bet

Pujar la teva foto del dia a Instagram, emmagatzemar arxius al núvol o tenir la safata d’entrada del correu plena genera una empremta ecològica que demana el 7% de l’energia mundial, contamina. Segons National Geographic.

 

En total, la xarxa emet més de 2 milions de tones de CO₂ cada dia. Cada vídeo que veiem en streaming, cada cerca i cada web té la seva empremta de carboni. La tecnologia digital és invisible, però té un impacte significatiu amb conseqüències importants per al medi ambient.

Els centres de dades són centres d’emmagatzematge d’informació digital que consumeixen energia. Les infraestructures de xarxa i aquests centres de dades són responsables de la meitat de la contaminació digital.

Conscients d’això, la web de VITI té un segell que compensa les emissions que emet. Un segell de Creadoras de Bosques, una iniciativa que promou plantar arbres als boscos per compensar les emissions que genera la nostra web.

Aquest any hem fet la plantació a Ivars d’Urgell, al voltant de l’estany. Una plantació súper bonica en un entorn idíl·lic, amb l’objectiu de crear massa forestal. Una manera de col·laborar en frenar l’escalfament global del planeta.

Gràcies Creadoras de Bosques per aquesta iniciativa, un plaer formar-ne part.