Idioma

El blog de Viti

nou consumidor despres de la crisi

Nous tipus de consumidors a causa del confinament

Tot és nou, i la nostra manera de comportar-nos com a consumidors també. Per això és interessant que les empreses connectin amb noves sensibilitats, amb què considera important el consumidor, quins són els nous hàbits, i què li ve de gust.

 

Ara és qüestió d’adaptar-nos al canvi, cuidar aquest nou públic i saber què valora cada un. Vols saber quins són aquests 4 tipus?

Segons la pàgina marketingdirecto es presenten aquests 4 públics: els “ego-tivity”, “new solidarity”, “eventification” i “binge-capism”, batejats per Wavemaker.

 

EGO-TIVITY

El 66% dels consumidors han respost davant la crisi amb una dosis d’ego. Persones que destinen més temps a sí mateixes, es formen, aprofiten per aprendre a tocar un nou instrument musical, redescobrir aficions, aprendre a fer pa amb massa mare, buscar un sentit nou a la vida… tenen temps de pensar coses que no havien pensat en plena activitat. Es plantegen millorar la seva rutina, estar més saludables, fer més exercici… mimar-se i cuidar-se a nivell físic i mental. Aquestes persones senten interés per l’alimentació, la tecnologia, la bellesa, l’esport, l’autoconeixement…

 

NEW-SOLIDARITY

Són el 45% que han trobat un nou sentit al concepte solidaritat i se senten més compromesos que mai. Amb un esperit social, implicat i col·laboratiu, donant suport als comerços de proximitat, fent la compra per terceres persones amb vulnerabilitat, promocionant un consum conscient i responsable, de km0,… I promovent accions solidàries plenes d’empatia i suport a l’entorn. Han nascut moltíssimes iniciatives en poques setmanes.

 

EVENTIFICATION

Són el 33% dels consumidors que desxifra la pandèmia i les conseqüències com un punt d’inflexió naturalment positiu. Per exemple: viuen la quarantena amb positivisme i fan una festa de tot, ja sigui participant en festes de balcó, fent zooms o challenges amb tiktoks. Fent concerts en viu a les xarxes i sentint el moment amb creativitat. Estan interessats en la música, cosmètica, esport, moda…

 

BINGE-CAPISM

Són el 25% dels consumidors que absorbeixen grans quantitats de contingut i vídeos de forma periòdica, per evadir-se. Per exemple: es poden acabar una sèrie de Netflix i començar-ne una de nova en pocs dies, jugar a videojocs o documentals i demanar menjar ràpid des de casa. Aquests consumidors tenen set de contingut.

 

Nous models de consum, noves maneres de comunicar-nos i noves maneres de viure.