Idioma

El blog de Viti

Pel·licules d'art recomanades

Un pla de sofà, peli i crispetes sempre ve de gust

No podem escriure un blog sense parlar del confinament! Entre tots hem fet una llista de pel·lícules recomanades, relacionades amb el món de l’art. T’encantaran!

 

Pel·lícules biogràfiques:

Frida (2002) – llargmetratge dirigit per Julie Taymor

Frida és la pel·lícula basada en el llibre de Hayden Herrera, sobre la vida de la famosa pintora mexicana Frida Kahlo. Una artista amb una vida molt tempestosa i excitant. Era forta, revolucionària i lluitava per ser ella mateixa. Ens encanta aquesta artista i la banda sonora de la pel·lícula, per això mateix, és una de les nostres preferides!

 

Musical:

Moulin Rouge (2001) – dirigida per Baz Luhrmann

Musical basat en la vida dels bordells de París, en concret el Moulin Rouge de Montmartre. És una pel·lícula que relacionem directament amb el món de l’art i la bohèmia, ja que el gran pintor Tolouse-Lautrec va ser el cartellista per excel·lència i va immortalitzar aquesta era dins la seva obra. De fet, en algun moment de la pel·lícula apareix el pintor com amic del protagonista. S’han fet moltes pel·lícules i obres de teatre, però nosaltres ens quedem amb la de Nicole Kidman i Ewan McGregor.

 

Comèdia:

Vicky Cristina Barcelona (2008) – dirigida per Woody Allen

Vicky Cristina Barcelona és una pel·lícula de Woody Allen, que sobretot es filma a Barcelona i a Oviedo. Ens agrada molt la fotografia de la pel·lícula i la història semiromàntica que viuen els protagonistes. Les imatges de la ciutat són precioses i et vénen ganes de perdre’t per Barcelona! Surten llocs inèdits com Els Quatre Gats, el terrat de La Pedrera, el Parc Güell i la casa de l’escultor Xavier Corberó.

 

Drama basat en fets reals:

Danish Girl (2015) – dirigida per Tom Hooper

És una pel·lícula basada en la vida d’una parella d’artistes durant els anys vint. Explica la història de la pintora danesa Lili Elbe, la primera dona transgènere i la seva parella Gerda. És un drama que presenta molts estereotips de la societat i planteja dilemes morals. La fotografia és impressionant i la caracterització de la indumentària és molt autèntica!

 

Cine d’autor:

Bauhaus (2019) – dirigida per Gregor Schnitzler

Si t’agrada el cine d’autor, aquesta pel·lícula alemanya t’encantarà. És una pel·lícula que aprofitant el centenari de la Bauhaus, explica la història de la Lotte, una noia que entra a l’escola d’art, arquitectura i disseny, encara que els seus pares no ho aproven. L’escola de Weimar va ser la primera a acceptar dones. Un cop entra a l’escola, coneix a professors com Walter Gropius, Johannes Itten i Oskar Schlemmer, s’enamora de l’arquitectura i comença a destacar… vols saber com avança?