Idioma

El blog de Viti

vola girona

Vola. Dones emprenedores de Girona.

Molts i moltes ens esteu preguntant per volagirona.com, i avui dediquem el nostre blog a la Cristina Puigdevall d’estudizenna.com perquè us expliqui com va sorgir i què significa per ella Vola. L’Astrid i la Jordina, des de VITI, en formen part des del primer dia i volen agrair a tot el grup de dones que ha fet això possible, i us animen a totes a apuntar-vos!

1. – Què és Vola?

Vola és una comunitat que connecta dones emprenedores de Girona, va sorgir de manera súper natural, després d’haver proposat per Instagram fer un sopar de dones el passat Nadal. Així de ràpid!

El sopar va tenir molt bona rebuda, tan per les que van poder assistir com per les que no van poder, i es va decidir començar aquest projecte juntes. Així doncs, podem dir que el projecte es va fundar sense ni adonar-se’n i ja en són 34 sòcies amb moltíssimes ganes de compartir i crear.

2. – Com sorgeix la iniciativa?

La Cristina ens explica que la iniciativa va sorgir a partir d’un ‘meme’.

-“[..] el meu marit em va ensenyar un ‘meme’ d’un sopar de Nadal d’un emprenedor, on se’l veia menjant d’un tupper, sol i de cara a la paret.” En aquell moment, va ser quan la Cristina va decidir que el proper Nadal el compartiria amb altres emprenedores, dit i fet!.

Per fer la crida, va contactar amb l’Ariadna de @lovetourism, i des de les xarxes van animar a més de 50 dones emprenedores. Entre totes van construïr l’esdeveniment. Algunes van pensar en el restaurant, les altres en les paneres, les altres en dinàmiques per connectar… Així que, la comunitat es va crear sola.

3.- Quins tallers es fan?

Després de Nadal i veient que hi havia ganes de més, es va decidir muntar un calendari d’activitats. Entre totes pensaven les activitats i tallers que podrien organitzar i les activitats que els hi agradaria fer. D’aquí van sorgir dues trobades: les Envolades Exclusives i les Grans Volades.

Les primeres les imparteixen i les reben les noies de la comunitat, i les segones, conviden a emprenedores externes que poden aportar una nova visió. De moment els tallers que han realitzat són: Design Thinking amb Maria Piferrer (Uxer School), el taller de ioga i cercle de dones pel Dia de la Dona amb la Romi de @themovementofthesoul, i el taller d’Instagram amb l’Ariadna Padilla de @lovetourism.

4.- En quin moment esteu ara i com encareu el futur?

Actualment, amb el tema del Covid-19 s’han hagut de reorganitzar, ja que hi havia alguns tallers programats pel mes d’abril i s’han hagut de postposar. Continuen treballant on line per seguir fent els actes de forma digital.

Si voleu saber més d’elles seguiu-les a Instagram @volagirona, on són molt actives!

5.- Quantes voladores hi ha actualment?

A dia d’avui són 34 sòcies, però és un número aproximat ja que la comunitat creix dia a dia.

6.- És per tothom?

En principi, Vola està pensat per a dones emprenedores, que viuen a Girona província i tenen ganes de donar i rebre coneixement. Tanmateix, tenen alguns actes com el de les Grans Envolades, que estan pensats també per persones que no és sòcies.

7.- Totes les organitzadores compagineu la feina amb Vola, com ho feu possible?

– “Sí! Ara mateix, a dins de la organització hi ha la Marta Escarrà, l’Ariadna Padilla, la Jordina Tió, l’Astrid Torra i jo mateixa.” Aquest grup forma part d’un equip molt bo de treball, en el que s’encarreguen de recollir tota la informació de les sòcies i intenten dur-la a terme per tal que el Vola segueixi sent de totes. Al cap i a la fi, Vola creix amb el conjunt de totes les components.

8.- Finalment, què és el que més t’agrada de formar part de Vola?

– “El que més m’agrada de Vola és la comunitat. Aquest vincle que s’ha creat a partir d’una trobada, dues o tres. L’esperit de les noies de voler més i més de totes nosaltres, de sentir-nos que ens estem ajudant, de crear xarxa, de conèixer-nos a nivell professional, però també personal. Traspassar aquesta barrera és el que em fa veure que el Vola és un espai bonic de compartir.”