Idioma

El blog de Viti

llibre creativitat girona

Llibres recomanats per creatius i apassionats!

Arriba el desembre i amb ell les compres de Nadal i l’estrès per trobar el millor regal per aquella persona tan especial… Tranquils! Nosaltres estem igual, i per això hem decidit facilitar-vos la nostra llista de reis!

Una alternativa per regalar un present amb fons i ànima. I què millor que un llibre? A nosaltres ens encanten els llibres, les edicions il·lustrades, llibres fotogràfics i les bíblies de l’storytelling.

Ets una persona creativa o has de pensar un regal especial per a un apassionat del disseny, la imatge i la comunicació? Estàs fent l’amic invisible per la teva agència publicitària i vols demostrar el teu enginy? Si t’has sentit identificat aquests 5 llibres que et recomanem t’encantaran. I si ets el nostre amic invisible, ja saps! 😉

 

1.- Fantasia – de Bruno Munari

 

Si t’estàs introduint en el món del disseny i la comunicació, Bruno Munari és definitivament un dels personatges que has de conèixer. Es coneix com el precursor de grans contribucions en el camp visual i escrit, amb una recerca polifacètica sobre el moviment, la llum, la creativitat i la fantasia durant la nostra infància a través del joc.

Un dels llibres que més ens ha servit per treballar la creativitat i per ser conscients d’on prové la nostra estimada inspiració. A ‘Fantasia’ Bruno Munari defensa que la creativitat, la invenció i la fantasia no són qualitats d’uns pocs artistes sinó una facultat a desenvolupar de totes les persones. Des d’un punt de vista molt pedagògic, Munari planteja els secrets de la creativitat i com potenciar-la des de ben petits. La imaginació és molt important a l’hora de crear nous mons, idees, obres d’art, campanyes… Munari comenta que la fantasia prové de la llibertat i per tant coartar-la seria estancar el nostre pensament i el desenvolupament personal. Vols saber com continua? Aquest llibre et farà pensar, evolucionar i aprendre a potenciar la teva creativitat de forma divertida i súper interessant!

 

2.- El diseño como storytelling – de Ellen Lupton

 

A vegades quan dissenyem ja utilitzem els mecanismes narratius de l’storytelling, però no sempre som conscients que els estem utilitzant o els estem utilitzant bé. Un bon disseny, com un bon storytelling, donen vida a les idees. Però han d’anar lligats de la mà i amb coherència perquè causin l’impacte emocional als nostres clients. No coneixes l’storytelling? Aquest llibre t’encantarà perquè conté molts recursos gràfics, guies i estratègies per aprendre a aplicar les tècniques de la narració juntament amb el que se’ns dóna més bé a nosaltres, el camp visual. Depenent del tipus d’aplicació, client, producte o servei les campanyes s’orienten d’una forma o una altra perquè l’usuari senti empatia i comoditat amb el que volem comunicar. Ellen Lupton, l’escriptora del llibre, aconsegueix transmetre aquesta lliçó narrativa a partir de dinàmiques, eines i conceptes d’una manera viva i molt visual. Ajudarà a qualsevol professional del disseny a jugar, ampliar i compartir aquest poder que proporciona l’storytelling juntament el disseny.

 

3.- Herstory – de María Bastarós, Nacho Moreno y Cristina Daura

 

Herstory és la història il·lustrada de les dones.

Encara que queda molt per aconseguir els mateixos drets, s’ha recorregut ja un llarg camí: els drets d’una dona no són inherents a la seva condició de ser, sinó que han estat adquirits gràcies a una constant lluita, i aquest llibre en fa un homenatge. Herstory explica una història que no s’ha acabat i dóna veu als moviments necessaris per arribar a on estem ara. El llibre el vam trobar perquè ens encanten les il·lustracions de Cristina Daura, són genials i molt potents! Sens dubte, aquest ha de ser un dels llibres de la teva col·lecció.

 

4.- Type – Editorial Taschen

 

Type és com la bíblia d’un dissenyador gràfic. Explica el tipus de lletra, estils gràfics i detalls editorials des de 1628 fins a 1938. Té un suport tècnic molt ampli, ja que deriva d’una distingida col·lecció holandesa, una sèrie de catàlegs de disseny que expliquen en detall l’evolució de la lletra impresa mitjançant exemples de lletra romana, cursiva, negreta, semibold, estreta i àmplia. S’inclouen també exemples d’ornaments, lletres inicials i decoracions… juntament amb litografies, cartes d’escriptors de signes, talladors d’inscripció i la cal·ligrafia des dels seus inicis. Si ets un apassionat de la tipografia i de la seva arquitectura aquest llibre et servirà tant en l’àmbit professional com inspiracional!

 

5.- Wabi Sabi – de Leonard Koren

 

Es tracta d’una versió actualitzada del concepte de “bellesa imperfecta” que des del Japó es va transmetre a Occident. El llibre utilitza text, imatges i disseny per conduir al lector a una experiència similar al Wabi-Sabi.

Finalment ens agrada recomanar un llibre més conceptual que explica una nova forma de veure la bellesa i l’estètica. No és cap secret dir que a la societat occidental existeixen uns cànons de bellesa diferents de l’oriental i no per això deixa de ser estètic. Wabi-Sabi defensa la bellesa en les petites coses com per exemple pot ser un gerro trencat o una anomalia de la natura. Valora la raresa i la singularitat d’aquests bonics accidents.

Ens sembla una forma molt delicada d’acabar la llista i per això us deixem un petit moment per decidir quin t’ha agradat abans de tornar a les compres de Nadal…

Esperem haver-te ajudat i des de VITI et desitgem unes bones festes! Ja ens diràs què t’ha semblat 😉